Uutiset

Jakamistalouden ilmentymiä – Kuntalaisten omaehtoista osallistumista

Ajatus Kuntamatchin rakentamisesta juontaa juurensä KLASH suunnittelukilpailuun ja siinä kuntien esittämiin haasteisiin. Kisan yksi teema oli synnyttää ratkaisu kuntalaisten omaehtoiseen osallistamiseen. Siis omaehtoiseen, mitä se nyt sitten tarkoittaa? No, konseptin kehittämisen näkökulmasta alettiin pähkiä että tämä on nyt sitten varmaankin jotain sellaista missä kuntalaisten pitäisi… Lue lisää »Jakamistalouden ilmentymiä – Kuntalaisten omaehtoista osallistumista

Lapinlahden kunta pilotoi Kuntamatch -alustaa!

Kokeilussa olevassa ratkaisussa tapahtuma ja ihmiset kohtaavat uudella tavalla. Lapinlahden kunnan uusi tapahtumakalenteri löytyy lapinlahti.fi-sivustolta, alhaalta etusivulta. Suora osoite on https://lapinlahti.filix.dev/ – Kalenteriin voi aivan kuka vaan laittaa tietoja tapahtumista, kertoo kulttuuri- ja osallisuuskoordinaattori Ilona Tuomi. Tietojen syöttäjä voi siis olla yhtä hyvin kuntalainen kuin järjestön, seuran tai yhteisön edustaja.… Lue lisää »Lapinlahden kunta pilotoi Kuntamatch -alustaa!

Tehdäänkö itse, mutta yhdessä?

Osallisuus ja osallistaminen ovat viime vuosina pyörineet monen kaupungin strategiassa ja suunnitelmissa. Siihen liittyen on tehty erilaisia toimia ja kokeiluja, joiden lopputulos on vaihdellut hyvästä huonoon. Joensuun kaupunki halusi lähestyä osallistamista uudenlaisella tavalla ja ilmoittautui haasteensa kanssa mukaan Kuntaliiton Klash-kilpailuun etsimään ratkaisua kuntalaisten omaehtoisen toiminnan… Lue lisää »Tehdäänkö itse, mutta yhdessä?